Bumerang

1 Eylül 2014 Pazartesi

70 milyon dolarlık modernizasyon!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tarafından modernize edilen Pakistan Hava Kuvvetleri’nin F-16’larının teslimatı tamamlanıyor. 41’inci yani son uçak yarın törenle teslim ediliyor.
TAI, F-16 imalatı kadar bölge hava kuvvetlerinin modernizasyonunda da önemli bir merkez haline geldi. Geçtiğimiz yıllarda Ürdün Hava Kuvvetleri’nin F-16’larını modernize eden TAI, Pakistan’la 2009’da imzaladığı anlaşma doğrultusunda 41 uçağı modernize ederek teslim etti.
70 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA
Yapılan ‘Piece Drive 2’ anlaşması doğrultusunda Pakistan ilk 3 F-16A uçağını 2010’da Ankara’ya gönderdi. Her bir uçak için 1323 adet modifikasyon TAI tarafından gerçekleştirildi. Uçak başı ortalama 6 ay süren modifikasyonların ardından F-16’lar TAI test pilotları Ercan Çelik ve Murat Keleş tarafından test uçuşuna çıkartıldı. Bunu, Pakistan’ın kabul kontrolü izledi.
TAI YENİ MODERNİZASYON PROJELERİ ALMAK İSTİYOR
İmalatçı Lockheed Martin ile koordineli yapılan F-16 modernizasyonun yanı sıra TAI özgün geliştirdiği T-38M ve C-130 modernizasyon projeleri ile bu pazarda gelişmeyi hedefliyor. Bölge ülkelerinin hava kuvvetlerinin uçak ve helikopterleri için TAI hızla gelişen pazardan pay almayı hedefliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder