Bumerang

29 Ekim 2014 Çarşamba

Airbus'tan Hindistan'a C295 nakliye uçağı teklifi

Avrupalı üretici Airbus Defence & Space Hindistanlı Tata Advanced Systems şirketiyle birlikte Hindistan Hava Kuvvetleri'ne HS 748 uçaklarının yerine kendi ürünleri olan C295 nakliye uçağını teklif etti.

Ahmet METİN/Savunma ve Teknoloji
Hindistan 56 adetlik yeni nakliye uçağı alım projesini açıkladı. İhale kapsamında 40 uçak kısmi olarak Hindistanda üretilecek ve bazı uçaklarında sadece montajları yapılacak. Hindistan devletine ait olan HAL firması ise bu projede yer almayacak.

Bu ihale kapsamında ise Airbus Defence & Space Hindistanda yaptığı kapsamlı sektörel araştırmalardan sonra Hindistanlı Tata firmasını partner firma olarak belirledi.Şimdiye kadar Tata sadece satıcı konumundaydı. Ortak çalışma kararından sonra Avrupalı üretici Hindistanlı ortağıyla birlikte Hindistan Hava Kuvvetleri'ne nakliye uçağı olan C295 uçağını teklif etti. Şu ana kadar C295 19 ülke tarafından sipariş aldı. 2014 yılında ise Airbus Defence sadece 20 uçak satabildi.
Kaynak:savunmaveteknoloji.blogspot.com.tr
Bu blogda yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden yazılı ve görüntülü malzemelerin tamamı ya da bir bölümü, izin alınmadan kopyalanamaz, yayımlanamaz, hiçbir ortamda kaydedilemez, değiştirilemez ve uyarlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem başlatılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder