Bumerang

5 Ağustos 2014 Salı

Libya Türkiye'den savaş gemisi alacak

DEARSAN firması tarafından üretilen ve ilk satış başarısını Türkmenistan'da yakalayan Tuzla Sınıfı Karakol Gemileri ikinci yurtdışı satışına çok yakın.


Muhammet METİN/Savunma ve Teknoloji
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın sahillere yakın bölgelerdeki karakol ve denizaltı savunma harbi görevlerini karşılamak üzere, 'Yeni Tip Karakol Gemisi Projesi' kapsamında inşa edilen ve Tuzla sınıfı olarak adlandırılan gemilerin satışı konusunda Libya ile ön mutabakat sağlandı. 2 adet Yeni Tip Karakol Gemisinin satışı konusunda Birleşmiş Milletlerin onayı bekleniyor.

TÜRK KIYILARINDA KUŞ UÇURTMUYOR
Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda en modern silah, sensör ve donanıma sahip olacak şekilde inşa edilen Tuzla Sınıfı Karakol Botları, herhangi bir lojistik destek almaksızın 3 gün denizde kesintisiz harekat görevini yerine getiriyor. Proje kapsamında şuana kadar 13 adet gemi teslim edildi. Toplam 16 gemiyi kapsayan proje de geri kalan 3 geminin 2015 yılına kadar Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilmesi planlanıyor. Aselsan ürünü Entegre Muharebe Sistemi ve 12.7mm STAMP ile Roketsan ürünü DSH Roketi ile donatılan botların Savaş Sistemi Entegrasyonu ise Havelsan tarafından gerçekleştirildi.
İLK SATIŞ KARDEŞ ÜLKEYE
Türkmenistan Deniz Kuvvetleri Hazar denizinde devriye görevlerinde kullanmak amacıyla tercih ettiği karakol gemilerinden toplam 10 adet satın aldı. Gemiler, Türkmenistan'da bulunan tersanede Dearsan mühendislerinin destekleri ile inşa ediliyor. İlave gemi satışı konusunda yetkililer arasında görüşmeler sürüyor.

Teknik Özellikleri:
Tam Boy: 56.9 metre
Azami Genişlik: 8.9 metre
Personel Sayısı: 34
Harekat Kabiliyeti: 5+ deniz durumu
Azami Sürat: 27 deniz mili/saat
İntikal Sürati: 14 deniz mili/saat
Seyir Sıası: 1.3oo deniz mili

Kaynak:savunmaveteknoloji.blogspot.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder