Bumerang

10 Ağustos 2014 Pazar

Özel Harekat Timleri engelleri C2 Strike Commander ile aşacak

Özel harekat timleri her türlü zorlu arazi şartlarında görevlerini hızlı ve eksiksiz bir şekilde yerine getirmek zorundadır. Görevleri esnasında onlara yardımcı olan bir çok ekipman ve araç mevcut.
Ahmet METİN/Savunma ve Teknoloji
Bu araçların en önemlileri arasında zırhlı personel taşıyıcılar geliyor. Özel timler arazide gerçekleştirdikleri operasyonlarda kullandıkları ZPT'lerin ebatlarının büyüklüğünden dolayı zorlu doğa koşullarında bir çok zorlukla karşı karşıya kalıyor. Bu durum karşısında ordular pratik alternatif araçlara yönelmeye başladı.
İlk bakışta akülü araçları anımsatan araç görünüşte küçük ama marifeti büyük. Aracın boyu 1,83 m, bu haliyle küçük nakliye uçakları ve helikopterler ile rahatlıkla taşınabiliyor. 2 kişi taşıma kapasitesine sahip olan araca ağır makinalı tüfekte monte edilebiliyor. 4x4 olan araçta 86PS Motor bulunuyor. Ayrıca opsiyonel olarak araçta yolcu kapasitesi ve motor değişilikliği yapılabiliyor. C2 Strike Commander’in sivil versiyonu 17.000 Euro olup askeri versiyonu ise iki katı civarındadır.
Kaynak:savunmaveteknoloji.blogspot.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder