Bumerang

26 Temmuz 2014 Cumartesi

Aselsan Leopard 2A4 Next Generation'a Alman rakip

Alman Rheinmetall firması Leopard 2A4 tankı üzerinde modüler yükseltme projesi  MBT kapsamında geliştirdiği ilk prototipi 2010 yılında görücüye çıkardı.

Muhammet METİN
Leopard 2A4 Evolution olarak adlandırılan tank üzerinde bir dizi yenileme çalışmaları yapıldı. Soğuk savaş döneminde açık arazide yüksek yoğunluklu tank savaşlarında kullanılmak üzere geliştirilen Leopard 2A4'ün günümüz savaş ortamında beka kabiliyetinin arttırılması ve düşük yoğunluklu şehir içi çatışmalarında kullanılması amacıyla yeniden dizayn edildi.

GELİŞMİŞ MODÜLER ZIRH SİSTEMİ İLE DONATILDI
Tank,  Yeni Gelişmiş Modüler Zırh Koruma (AMAP) kompozit zırh paketi ile donatıldı. Zırh, nano-seramik malzeme, titanyum ve çelik alaşımdan imal edildi. Bu zırh paketi müşteri isterlerine göre çeşitli seviyelerde kullanılabiliyor. RPG veya diğer tanksavar sistemlerine karşı beka kabiliyeti yükseltilen Leopard 2A4'ün yakıt deposu da mayınlara karşı zırh koruma paketi ile donatıldı. Saldırılar karşısında zarar gören zırh kitleri de saha koşullarında kolayca değiştirilebiliyor.

Bu proje ile tanka müşterilerin ihtiyacına göre gerekli çalışmalar yapılabiliyor. MBT-Revolution modernizasyona tabii tutulacak olan tanklara yüksek koruma önlemlerinin yanında iyileştirilmiş ve geliştirilmiş 360° keşif yapmasına olanak sağlayacak atış gücüde kazandıracak.

Kaynak:savunmaveteknoloji.blogspot.com.tr
                                             
                                              Haberin videosunu izlemek için

Türk ve Dünya savunma sanayi alanındaki tüm güncel haberleri Yeni Açılan Facebook sayfamızdan takip etmek için tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder