Bumerang

10 Temmuz 2014 Perşembe

Rus füze kalkanı genişliyor

Rusya Savunma Bakanlığı ile Beyaz Rusya makamları arasında yapılan anlaşma kapsamsında S-300 hava savunma sistemleri karşılıksız olarak Beyaz Rusya Silahlı Kuvvetlerine devr edilecek.

Beyaz Rusya'nın başkenti Minks'te düzenlenen MILEX-2014 fuarında askeri yetkililer, "füze sistemlerinin teslimatı birleşik bölgesel hava savunma sistemlerinin geliştirilmesi kapsamında hayata geçiriliyor. Bu doğrultuda iki ülke arasında 2009 yılında birleşik bölgesel hava savunma sistemlerinin oluşturulması yönünde bir anlaşma imzaladık" açıklamasında bulundu. S-300 füze sistemleri teslimatı ve miktarı ile ilgili bilgi verilmedi.

KAZAKİSTAN'ADA KARŞILIKSIZ S-300

Rusya benzer bir anlaşmayı geçtiğimiz Şubat ayında Kazakistan ile yapmıştı. Rusya tarafından hava sahasının güvenliğini sağlaması amacıyla Kazakistan'a S-300 Hava Savunma Füze Sistemi bu yıl içerisinde verilmesi planlanıyor.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Füze ve uçak saldırısı tehdidine karşı koruma amaçlı olarak Kazakistan'ın silahlı kuvvetlerini S-300 füze sistemleri temin edeceğiz" dedi. Kazakistan'a gönderilecek füzelerin sayısına ilişkin bilgi ise verilmedi.
                              
                                 Facebook sayfamızı beğenmek için tıklayınız... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder