Bumerang

31 Temmuz 2014 Perşembe

MIZRAK-O TANKSAVAR FÜZESİNE MİLLİ TAŞIMA APARATI

ROKETSAN tarafından geliştirilen Mızrak-O Orta Menzilli Anti Tank Füzesi taşıma aparatı Proda Tasarım tarafından üretilerek onaydan geçti.

Muhammet METİN/Kokpit.aero
Türk Silahlı Kuvvetlerinin orta menzilli tanksavar ihtiyacı kapsamında ROKETSAN mühendisleri tarafından geliştirilen Mızrak-O sisteminde kullanılması amacıyla taşıma aparatı üretildi.
Uzun bir geliştirme süreci ve çok sayıda testten sonra son halini alan taşıma aparatı askeri standartlar tarafından çok ağır yük olarak tanımlanan yükleri mümkün olan en rahat biçimde taşımak üzere tasarlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren taşıma aparatı Mızrak-O füze sisteminin görevli askeri personelin sırtında taşınması amacıyla kullanılacak.
MIZRAK-O 4 KM MENZİLE SAHİP
4 km azami menzil ve 200 m asgari menzile sahip MIZRAK-O, gündüz-gece ve tüm hava koşullarında görev yapabilme özelliğine sahip.

At-Unut ve At-Güncelle kullanım modlarına sahip MIZRAK-O, hedef güncelleme yeteneğinin sunduğu esneklik ile sutre arkasından atış, sutre arkasında gizlenmiş hedeflere atış, hassas vuruş noktası ayarlayabilme ve vuruş etkinliği değerlendirme imkanı sağlamakta olup sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılabiliyor.

Kaynak:savunmaveteknoloji.blogspot.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder