Bumerang

17 Temmuz 2014 Perşembe

Polonya, İtalyan Oto Melara'nın 30 mm'lik top sistemlerini üretecek

Polonya’nın WZM Siemianowice firması ve Oto Melara arasında, 9 Temmuz’da, HITFIST 30 mm kule sistemi ile ilgili bir lisans anlaşması imzalandı.
Oto Melara tarafından yapılan açıklamada anlaşma kapsamında; montaj, entegrasyon, bölgesel üretim haklarının 20 yıl süre ile WZM’ye verilmesinin yanı sıra, şirketin bakım ve onarım kabiliyetlerinin de 3. seviyeye çıkartılması planlanıyor.
Oto Melara, HITFIST’in lisans haklarını offset taahhütleri kapsamında ücretsiz olarak verdi. Patria AMV (Zırhlı Modüler Araç) aracının WZM firması tarafından lisans altında üretilen modeline Rosamak adı veriliyor. WZM’ye 307 adetlik yeni bir sipariş veren Polonya Silahlı Kuvvetleri, 376 tanesi muharip sürüm olmak üzere hâlihazırda toplam 570 Rosomak’a sahip. Kuvvet, envanterindeki araçların bir kısmını 30 mm kule sistemleri ve Spike füzeleri ile donatmak istiyor.
 HITFIST kule sisteminin teknik özellikleri
• Balistik alüminyum karışımlı çelik zırh ile kompozit paneller kullanılıyor
• Kule, ana silah olarak 25 mm OERLİKON KBA, 30 mm veya 40 mm ATK MK 44 otomatik top kullanabilir, bunun yanı sıra biri eş eksenli diğeri de kule üstünde olmak üzere 2 adet 7,62 mm makineli tüfek ve sis havanı taşıyabilir.
• Atış Kontrol Sistemi; Gündüz görüş kamerası, 2.nesil kızılötesi kamera, göze zarar vermeyen lazer mesafe bulucu, meteoroloji sistemi ve opsiyon olarak lazer ikaz sistemi içerir,
• Kuleye opsiyon olarak güdümlü anti tank füzeleri entegre edilebilir
• Kulenin toplam muharebe ağırlığı 2850 kg
• Kule, atışa hazır durumda 220 adet 30 mm mühimmat taşıyabiliyor


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder