Bumerang

8 Temmuz 2014 Salı

Emniyet Özel Harekat Dairesi Ejder 4x4 kullanacak

Nurol Makina tarafından tasarım çalışmalarına 2012 yılı sonunda başlanan Ejder Yalçın 4x4 aracı Emniyet Genel Müdürlüğünün isterleri üzerinde gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra seri üretime geçti.

Muhammet METİN
Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerine tanıtımı yapılan Ejder Yalçın 4X4 aracının planlanan test çalışmalarının tamamlanmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı tarafından kullanıma alınacak.

Ejder Yalçın 4X4,  Askeri birliklerin ve güvenlik güçlerinin kırsal ve kentsel alanlardaki harekat ihtiyaçlarına cevap veren, her türlü arazi ve çevre koşulunda dinamik ve atik, yüksek balistik zırh ve mayın korumasıyla güvenli , modüler, çok yönlü, bakımı ve idamesi kolay bir muharebe aracıdır.

4 TON TAŞIMA KAPASİTESİNE SAHİP

Sınıfının en geniş iç hacme sahip olan Ejder Yalçın 4x4, 4 tona kadar faydalı yük taşıma kapasitesine ve farklı silah entegrasyonuna olanak sağlar. Ejder Yalçın 4x4 “Keşif”, “Komuta-Kontrol”, “İç Güvenlik”, “Ambülans” vb. uygulamalar için ideal bir platform oluşturuyor.

Ejder Yalçın 4x4’ün öne çıkan özellikleri arasında  içindeki personelin yüksek koruma altında görevini yapabilmesidir. "V"  yapılı gövde tasarımı, özel koltukları ve yüzer taban sistemi ile mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek seviyede koruma sağlıyor. Kullanıcı isteklerine göre ilave zırh takılabilme imkanı bulunan araç Merkezi Lastik Şişirme Sistemi sayesinde  sürekli basınç sistemi kontrol ediliyor ve hareket halinde lastik basınçları değiştirilebiliyor.


                                 Facebook sayfamızı beğenmek için tıklayınız... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder