Bumerang

11 Temmuz 2014 Cuma

Azerbaycan'da Mızrak-U hedefleri imha etti

Türkiye'nin roket ve füze merkezi ROKETSAN tarafından geliştirilen ve ihracat çalışmaları kapsamında uluslararası fuarlarda tanıtımı yapılan Mızrak-U ve Mızrak-O tanksavar füze sistemleri ile Azerbaycan'da deneme atışları yapıldı.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin tanksavar ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan proje kapsamında geçtiğimiz aylarda Türkiye'yi ziyaret eden Azerbaycan Savunma Bakanı ve beraberindeki heyete Mızrak-U ve O füze sistemi hakkında sunum yapıldı. İki ülke heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında füze sistemlerinin Azerbaycan'da test edilmesine karar verildi. Bu karar doğrultusunda Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri uzmanları gözetiminde Mızrak-U ve O füze sistemleri ile test atışları gerçekleştirildi.
Test atışları, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri envanterindeki Otokar firmasına ait Cobra 4X4 araçlarına üzerine entegre edilmiş olan lançer ve füzelere ait yer sistemiyle yapıldı. Atışlarda her iki füze sistemi de hedeflerini başarıyla imha etti ve Azerbaycanlı uzmanlar tarafından tam puan aldı. Deneme atışlarının önümüzdeki aylarda hem Azerbaycan hem de Türkiye'de devam edilmesi planlanıyor.
KARA KUVVETLERİ 2015 YILINDA TESLİM ALACAK

Mızrak-U tanksavar sisteminin mevcut  çalışmaların tamamlanmasının ardından 2015 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi öngörülüyor. 8 km azami menzil ve 500 m asgari menzile ulaşabilen Mızrak-U, gündüz-gece ve tüm hava koşullarında görev yapabiliyor. At-Unut ve At-Güncelle kullanım modlarına sahip Mızrak-U, hedef güncelleme yeteneğinin sunduğu esneklik ile sutre arkasından atış, sutre arkasında gizlenmiş hedeflere atış, hassas vuruş noktası ayarlayabilme ve vuruş etkinliği değerlendirme imkanı sağlamakta olup sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılabiliyor.
ETKİLİ MENZİL 4 KM

Piyade birlikleri için Karadan Karaya kullanım için geliştirilen Mızrak-O tanksavar füze sistemi üzerinde barındırdığı yüksek teknoloji ile modern savaş alanındaki tüm zırhlı tehditlere karşı etkili. 4 km azami menzil ve 200 m asgari menzile sahip olan sistem, gündüz-gece ve tüm hava koşullarında görev yapabiliyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder