Bumerang

11 Temmuz 2014 Cuma

Türk denizleri onlara emanet: Dost, Umut, Güven ve Yaşam

RMK Marine’in Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemileri’nin dördüncü ve sonuncusu olan TCSG YAŞAM geçtiğimiz Mayıs ayında teslim edildi.
Sahil Güvenlik Arama ve Kurtarma Gemi Projesinin ilk iki gemisi „TCGS Dost‟ ve „TCSG Umut‟un 5 Nisan 2013'te, üçüncü gemi „TCGS Güven‟in 21 Kasım 2013'te Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterine dahil oldu.
Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı için üretilen gemiler 88.6 metrelik tam boya ve 12.2 metrelik tam genişliğe sahip. 1.700 ton ağırlığında olan gemiler NATO/uluslararası standartları çerçevesinde arama ve kurtarma, karakol, kaçakçılığı önleme, keşif ve gözetleme, çevre kirliliğini önleme ve durdurma ile yangına müdahale edebilme yeteneklerine sahip bulunuyor.
Gemi iki dizel makine, iki devir düşürücü dişli, iki şaft hattı ve iki adet kontrol edilebilir kanatlı pervaneden oluşan ana tahrik sistemi ile geminin ulaştığı azami hız 22+ deniz milidir.
Sahil Güvenlik Arama ve Kurtarma Gemisi 15 knot olan ekonomik sürati ile maksimum 3000 deniz millik seyir siasına sahip olan gemi  72+20 kişilik personeli ile ikmal yapmaksızın denizde 15 gün boyunca kalabiliyor.
10 TONLUK HELİKOPTER İNEBİLİYOR
Arama Radarı ve Elektrooptik sensörleri ile Arama kurtarma harekatı icra etme ve arama kurtarma harekatına katılan suüstü ve hava unsurlarını koordine etme imkan ve kabiliyetlerine sahip. 10 tona kadar helikopterlerin gündüz ve gece şartlarında iniş-kalkış yapabilmesi için gerekli donanıma da sahip olan gemiler, su yüzeyinden atık yağ/petrol sızıntısını toplamak üzere 250 metre uzunluğunda şişebilen suüstü bariyerlerinin yanı sıra sızıntıyı kimyasal yolla nötralize etmek için kimyasal püskürtme sistemi de bulunuyor.
Püskürtücüler, 16 deniz mili hızında seyir halindeyken 10 bin metrekarelik alanda 200 litrelik seyreltici dağıtabiliyor. Gemilerde ayrıca NATO standartlarında JP-5, yakıt, tatlı su ve yağlama yağı ikmal istasyonları bulunuyor.

                             Facebook sayfamızı beğenmek için bu yaziyi tiklayiniz ... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder