Bumerang

23 Temmuz 2014 Çarşamba

Fransa`nın Hollywood Starı

Crab Fransa`nın son dönemlerde geliştirdiği en modern askeri araçları arasında yer alıyor. Araç ilk bakışta Hollywood filmlerinden fırlamış gibi gözüküyor.

Muhammet METİN

Combat Reconnasissance Armored Buggy kelimesinin kısaltılmışı olan „Crab“  keşif gözetleme görevlerini yerine getirilmesi amacıyla geliştirildi. 4 personel taşıma kapasitesine sahip olan zırhlı araç 110 km hıza kadar ulaşabiliyor. Araçta göze çarpan detay ise ana farların altında ki küçük ışık sistemidir. Bu ışıklar sokakta gördüğümüz lüks araçların farlarını bize anımsatıyor. Bu küçük ışıkların işlevi ise, gece karanlığında fark edilmesi zor olan cisimlerin daha görünür hale getirmek. 4 kişilik olan araçta ön iki koltuktan birisi doğal olarak şöföre ayrılmış durumda onun yanında ise gerekli olan teçhızat ve donanımlarla birlikte keşif gözetleme yapacak olan personele ayrılmış. Arka koltuklarda ise yine keşif-gözetleme ve ana silahı kontrol için iki koltuk bulunuyor.
Genel görev dağılımı şöyle: Keşif-gözetleme, istihbarat. Ayrıca muadili olan araçlara nazaran daha alçak bu da aracın daha az farkedilmesini sağlıyor.


Kaynak:savunmaveteknoloji.blogspot.com.tr




1 yorum: