Bumerang

11 Temmuz 2014 Cuma

ASELSAN Sarp Silah Sistemi Suriye sınırına yerleştirilecek

ASELSAN tarafından geliştirilen SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, taktik kara araçlarında ve sabit tesislerde hava ve kara tehditlerine ve asimetrik tehditlere karşı kullanılıyor.
Muhammet METİN
Sınır bölgelerinde inşaatı tamamlanan başta Aktütün, Gezgintepe ve Samanlı kalekollarında kullanılmaya başlanan Sarp silah sistemi TOKİ tarafından inşaatı süren diğer kalekollarda  da kullanıma alınacak.
Hakkari ve Şırnak bölgesinin yanı sıra Suriye sınır hattında kaçakçılar ile yaşanılan çatışmalar sonucunda askeri personelin yaralanması ve karakollara ateş açılması üzerine personelin güvenliğini sağlamak, etkin ve caydırıcı ateş gücüne sahip olmak amacıyla Sarp silah sisteminin sınır hattı boyunca karakollara entegre edilmesi yönünde çalışma başlatıldı.

40 MM OTOMATİK BOMBA ATAR TAKILABİLİYOR
ASELSAN Sarp uzaktan komutalı stabilize silah sistemi, muharebe alanı ihtiyaçlarına cevap vermek ve kritik tesisleri korumak üzere hassas keşif yeteneğine etkin atış gücü ile birleştiriyor.
Sarp sistemi, taktik kara araçlarında hava ve kara tehditlerine karşı kullanılabileceği gibi sabit tesislerde asimetrik tehditlere karşı da kullanılabiliyor. Kullanım gereksinimlerine uygun olarak sisteme, 7.62 mm ile 12.7 mm makinalı tüfeğin yanı sıra 40mm Otomatik Bomba Atar takılabiliyor

Gelişmiş uzaktan komuta ve gözetleme imkanı sağlaya Sarp sistemi, atış yapan personelin ortam farkındalığını artırmakta ve güvenliğini en üst seviyeye taşıyor. Sarp gelişmiş arayüzleri sayesinde komuta kontrol sistemine tam entegre olarak çalışabiliyor.
Mühimmat Kapasitesi
·         400 adet (12.7mm)
·         1000 adet (7.62mm)
·         96 adet (40mm)
Ağırlık ve Boyutlar
·         Platform üstü : 165kg (zırh, silah ve mühimmat hariç)
·         Platform altı : 50kg
Yükseklik : 70cm

                                   Facebook sayfamızı beğenmek için tıklayınız... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder