Bumerang

19 Temmuz 2014 Cumartesi

Havada uçan hiç birşey ondan kaçamaz: Oerlikon Skyshield


Günümüz şartlarında havadan gelen tehditler nicelik ve nitelik olarak çok farklı değişimlere uğruyor. Özellikle hava saldırıları için geliştirilen silahlar sürekli olarak daha küçük, daha etkili, çok daha hareketli, hızlı ve bunların yanında insandan bağımsız olarak geliştiriliyorlar. Bu değişen tehdit algılarına paralel olarak yeni savunma sistemleri de her geçen gün güncelleniyor.

Muhammet METİN/Kokpit.aero
Ülkeler hava tehditlerine karşı stratejik tesislerin ve kurumların korunmasına özel önem veriyorlar. Bu da beraberinde yakın hava sistemlerinin önemini oldukça arttırıyor. Bunlardan bir tanesi de Rheinmetall firması tarafından geliştirilen MOOTW sistemi dahilinde kullanılan Oerlikon Skyshield hava savunma sistemi. Sistem yüksek önem taşıyan tesislerin korunması için geliştirilmiş olup her türlü hava şartında etkin bir performans sağlıyor. 
Yerden sabit bir savunma sistemi olan Oerlikon Skyshield`in sistem yetenekleri arasında askeri personele ihtiyaç duymadan otomatik izleme ve hedef  takip özelliği bulunuyor. Sistem insanlı veya insansız her türlü uçak,helikopter gibi hava araçlarına karşı etkili, havan,top mermisi, güdümlü veya güdümsüz roket gibi tehditlere karşıda yüksek derecede vuruş kabiliyetine sahip.

Teknik özellikleri
Konumlanma:Sabit
Hareket: 360 derece
Ağırlık: 5.800 kg
Mermi Atışı: 1000 atış/dakikada

 

                                                  Haberin videosunu izlemek için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder